Новини

Кулинарно пътешествие из Средиземноморието – 1 част

Кулинарно пътешествие из Средиземноморието – 1 част

Не пропускайте лятото и възможността да опознаете нюансите на италианската кухня. Съберете багажа си и се подгответе за едно незабравимо пътешествие. Независимо дали сте се насочили към подножието на Алпите, Средиземноморието или романтичната Венеция, всеки регион е благословен с неповторими природни пейзажи и традиционни ястия.

Имате ограничено време и се чудите кой град да посетите? На правилното място сте! В тази статия, ние от Casa Felice, ще Ви представим някои от най-впечатляващите градове и техните летни изкушения.

Какво трябва да знаете за страната?

Италия е синоним за вкусна кухня. За много готвачи, критици и страстни кулинари тя е дом на най-добрата храна в света. Пресни продукти, регионални специалитети и много традиции. Всяка област ще Ви очарова със собствен кулинарен почерк и ще накара сетивата Ви да се извисят до седмото небе.

Тъй като храната е вкоренена от векове в италианската култура, много региони, градове и села са се оформили благодарение на тази връзка. Затова, ако искате да прекарате едно незабравимо лято, Ви съветваме да започнете Вашето пътешествие от северната част на Италия – град Милано.

Той е не просто кулинарното сърце на региона, но и финансовото средище на страната. В него се преплитат модерната визия на европейски град с великата история, която ще Ви заплени. Независимо дали пазарувате, гледате тайната вечеря на да Винчи, вечеряте или опознавате кухнята, този град има чар, криещ се под шикозната му повърхност.

Какво Ви очаква в Милано?

Градът, както всички други, има собствено настроение и характер. А местните жители предават философията и културата си чрез всяко едно ястие.

Традиционната кухня в града се идентифицира не само със съставките си, а и с определени аромати и цветове. И тези характерни особености са се запазили през годините, устояли са на модата и новите тенденции, за да достигнат до нас.

Много критици определят местната кухня като „божествена и несравнима”. В много италиански и международни статии ще забележите, че жълтият отенък е характерен за Милано. Добавете към него изискани, дълбоки и интензивни вкусове. Спокойно можем да кажем, че с храната Милано разкрива своята собствена инидивидуалност и природа.

Минестроне Миланезе

Не се нуждаете от карта или GPS, когато на масата пред Вас е традиционната Минестроне Миланезе. Много местни казват, че само една хапка от супата и ще разберете къде точно се намирате. Това, което отличава това ястие в Милано от вариациите му в другите региони е, че вместо паста се използва ориз.

В зависимост от сезона към него се добавят различни зеленчуци като зеле, цвекло, целина, спанак, магданоз, домати. Оризът се приготвя в бульон, който добавя много свежест.

През зимата се сервира гореща, а през лятото студена. Не пропускайте да я опитате, защото в много семейни ресторанти се приготвя по рецепта, предавана от поколения.

Минестроне Миланезе

Съвет от пътешествениците – посетете североизточния квартал Лорето. В него ще откриете забележителна супа, гарнирана с козе сирене. Ако имате достатъчно късмет, ще попаднете и на сезонното меню на ресторантите, а то е истинско лятно вълшебство.

Пиадина

През лятото италианците търсят лекотата и свежестта, дори в храната си. Въпреки приликата си с кесадията, пиадината е тънък и плосък хляб. Тя е малко по-дебела от тортилата и същевременно невероятна лека и хрупкава. Приготвя се ръчно и се пече малко преди сервирането й.

Всъщност нейните корени могат да бъдат проследени до региона Емилия-Романя, но още с появята й на италианската сцена, тя завладява местните в Милано. Затова не след дълго майсторите готвачи от региона предлагат собствен прочит на рецептата и днес тя е утвърдена сред летните предложения.

Традиционно се приготвя върху теракотен тиган, но днес повече се използва метална плоча. След като се омеси, хлябът се пълни с месо, сирена и различни зеленчуци. Ще ги откриете да се предлагат във всяко заведение в Милано, като в по-изисканите пълнежът е истинска наслада за сетивата.

Панетоне

Има много истори за този сладкиш и всички посочват Милано като първоизточника му. Обикновено този десерт се смята за традиционен за Коледа, но през лятото много местни ресторанти предлагат летен прочит, специално за туристите.

Вместо големи парчета захарасони плодове ще го откриете гарниран с ягоди, череши, праскови, каисии и по-екзотични летни плодове.

Нямате търпение да опитате? Докато приготвяте багажа си, можете да се насладите на любимите италиански ястия. Разгледайте нашите предложения в сайта ни и поръчате още СЕГА онлайн или като се свържете с нас на телефон: 0890210200.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *