Италиански пролетни ястия – 1 част

Новини

Каква е разликата между кроасан и корнето?

Каква е разликата между кроасан и корнето?

Ако мечтаете да започнете деня си по най-сладкия начин, отпътувайте с нас до бреговете на Средиземноморието. Там, на красивите плажове, ще Ви посрещне морския бриз и традиционна италианска закуска. Корнето, капучино и много добро настроение – перфектен ритуал за позитивен старт на всеки ден.

Традиционни зимни ястия – 2 част

Традиционни зимни ястия – 2 част

Зимата все още не е приключила, а студеното време е идеално за посещение на Италианските Алпи и Доломитите. Те не само граничат с Франция, Швейцария, Австрия и Словения, но и Ви предлагат едно незабравимо приключение. Смесеното културно наследство е свързано не само с планинско катерене и ски, а и с впечатляваща регионална кухня.

traditsionni-zimniya-yastiya–1-chast

Традиционни зимния ястия – 1 част

Зимата е комфорт, споделена топлина и идеален момент за вкусна храна. За италианците, студеното време не е причина да се откажат от любимите си ястия. Дори много жители на северните и южните региони очакват с нетърпение ниските температури, за се насладят на любимите си сезонни съставки.

Коледни традиции от Италия

Коледни традиции от Италия

Коледа е еуфория, смях и споделени моменти. Ако планирате да посетите любимата Италия за празниците, със сигурност има какво да очаквате! В духа на сезона, всеки град или село придобива нов облик. Малките улички оживяват, осеяни с мигащи светлини, празнични мелодии, красиви декорации и много уют.

Кои са най-използваните продукти в италианската кухня?

Кои са най-използваните продукти в италианската кухня? 

Италианската кухня е богата палитра от аромати и съставки с уникален вкус. Тя ще Ви отведе на незабравимо пътешествие из Средиземноморието само с една хапка. В страната всяко хранене е ритуал, който се предава от поколение на поколение. В него се обединяват кулинарните традиции, традиционни ястия и най-добрите местни вина.

Какво трябва да знаете, ако ще ядете в ресторант в Италия

Какво трябва да знаете, ако ще ядете в ресторант в Италия?

Планирате есента да посетите Средиземноморието и да се насладите на уникалните вкусове , които ще Ви предложи? А знаете ли, че  местните в Италия спазват различен етикет?

Кулинарно пътешествие из Средиземноморието – 2 част

Кулинарно пътешествие из Средиземноморието – 2 част

Готови ли сте да продължим нашето странстване из Италия? Несъмнено тази страна е богата със своята кулинария, традиции и история. В предната част на статията преминахме през Милано – чаровен град, който обединява добрия вкус с невероятни гледки.  Днес ще продължим с един гастрономически регион, разположен в северната част на страната, а именно – Емилия-Романя…. прочети повече

Кулинарно пътешествие

Кулинарно пътешествие из Средиземноморието – 1 част

Не пропускайте лятото и възможността да опознаете нюансите на италианската кухня. Съберете багажа си и се подгответе за едно незабравимо пътешествие. Независимо дали сте се насочили към подножието на Алпите, Средиземноморието или романтичната Венеция, всеки регион е благословен с неповторими природни пейзажи и традиционни ястия. Имате ограничено време и се чудите кой град да посетите?... прочети повече
ТРИ интересни факта за джелатото

ТРИ интересни факта за джелатото

Лятото е вече тук и всички мечтаем да го прекараме на брега на Средиземноморието, да се наслаждаваме на морския бриз с любимия коктейл или… джелато. Да, в Италия няма да срещнете традиционния сладолед, който сме свикнали да виждаме в българските магазини и сергии на плажа. Джелатото е идеалният избор, с който да замразите топлото време…. прочети повече

Пролетни итапиански ястия

Италиански пролетни ястия – 1 част

Тайната на италианската кухня се крие във вкуса. А през пролетта, слънчевите дни носят не само много вдъхновение, но и най-разнообразните сезонни продукти. Свежи и деликатни, взети от ръцете на местните производители и намерили мястото си на масата. Можем да кажем, че зеленото, бялото и червеното са цветовете на сезона. Артишок, грах, боб, аспержи, пролетен… прочети повече

Call Now Button