Новини
Кулинарно пътешествие до Венеция
Греяно вино – коледен вкус от Италия
ТОП 10 на най-известните италиански сирена – 2 част
Мечтаете да се докоснете до автентичния вкус на най-добрите италиански ястия? А знаете ли, в много от тях сирената са главният герой, придаващ им дълбочина и изразителност?
ТОП 10 на най-известните италиански сирена – 1 част
Италия – страна на емоции и съвършенство, която ще плени сърцето Ви не само със своята култура, изкуство и история, а и с кулинарните си шедьоври. Неведнъж сме поемали с Вас на пътешествие из бреговете на Средиземноморието, преминавали сме през долините на Пиемонт и сме достигали до златните поля на Тоскана.
ТРИ от най-сладките италиански десерти
Представете си как аромат на ванилия и кафе се сливат в нежна текстура на крема и хрупкавостта на изкусно приготвени бисквити. Ще откриете сърцето на тази кулинарна приказка в Италия – мястото, където всеки десерт е не просто завършек на храненето, а израз на вдъхновение, майсторство и страст.
Италианска романтика
Италия – място, където не е необходимо да използвате думи, за да разкриете любовта си. В сърцето на Средиземноморието романтиката се усеща навсякъде – от малките улички, пропити с толкова история до семейните ресторанти, където храната се превръща в изкуство. В тях всяко движение, жест и хапка оживяват чрез ароматите и вкусовете.
Каква е историята на чийзкейка?
Сладост, изтънченост и неповторима наслада за всички сетива. Да, това е чийзкейкът – със своята кремообразна текстура и неустоим вкус, той е добре познат десерт из целия свят.
Полъх от Средиземноморието
Усетете аромата на солената морска вода и вълните, разбиващи се на бреговете на Средиземноморието. Някъде там, където пътешествениците се наслаждават на необятната шир, се намира Италия.
Кои са най-често допусканите грешки при приготвяне на италианска храна?
Ако планирате приключение по бреговете на Средиземноморието, няма как да не забележите, че за италианците приготвянето на храна е повече от изкуство. Тя е празник за сетивата, израз на културното наследство и кулинарните традиции, предавани от поколение на поколение.