Чудите се как да прекарате остатъка от лятната ваканция? Искате да избягате от традиционния български вкус и да опитате нещо ново? Ако отговорът е: „Да!”, не губете повече време! Събирайте багажа, а ние през това време ще Ви отведем на едно вълнуващо приключение из Средиземноморието и италианската кухня.

Много хора асоциират италианската храна с лазаня и пица. Да, всички ги обожаваме. Но знаете ли, че в Италия те не са най-популярни през лятото?

В тази статия ще се фокусираме на летни ястия, в които пресните съставки и традиционните продукти се комбинират, за да създадат нещо наистина невероятно.

La pasta con i pomodori crudi е просто и здравословно ястие. В неговата основа стои ал дента паста, което на първи поглед не е нищо по-различно от познатите ни рецепти. Това, което го прави уникално и подходящо за лятото е сезонната комбинация от съставки. Пресни домати, босилек, пресен чесън и разбира се – пармиджано или моцарела.

L’Insalata di Riso е оризова салата, която е изключително лесна за приготвяне. Във всеки регион от страната има различни рецепти за приготвянето на тази салата. В някои присъстват шунка, кисели краставички, майонеза и риба тон. Докато в други се залага изцяло на сезнонните зеленчуци и присъстват пипер, домати, тиквички и дори краставица.

La Panzanella е типична тосканска рецепта, днес популярна в цяла Италия. В нея остарял хляб се препича и натрушава. След това се смесва  с пресен лук, босилек, зехтин, оцет и сол. В някой по-съвременни алтернатива се добавя домати и яйце.

Това са само част от някои от най-популярните летни ястия, които всеки италианец приготвя у дома. Ако искате и Вие да се докоснете до любимите вкусове, не пропускайте да разгледате нашето меню.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + seventeen =