Три интересни факта за пицата
Три интересни факта за пицата

Пицата е вдъхновение, което отдавна е надхвърлило границите на Италия. Тя е една от малкото храни, която е позната и обичана по цял свят. Затова и много пицари дръзват да избягат от традиционния италиански вкус и да ни предложат различни комбинации от вкусове.

В тази статия ще Виизкушим като Ви споделим три интересни факта за любимите пици.

Най-старата пицария в света е открита през 1738 година в Неапол и все още работи. Пицария Antica Port`Alba започва първоначално като уличен щанд за храна. Но след това през 1830 година се мести в сърцето на града и се превръща в пълноценна пицария. Заведението изключително бързо добива популярност и за крако време става най-предпочитаното място за срещи заради вкусната пица. 

Интересно е, че първата пицария в Америка също е все още отворена. Тя е открита в Ню Йорк през 1905 година. Само 16 години след като пица Маргарита става известна в цял свят, италианският имигрант Дженаро Ломбарди открива своята първа пицария – Lombardi. За кратко време, тя се превръща в хит с традиционните италиански вкусове, който предлага на американците.

Друг любопитен факт е, че пица Хавай е била измислена в Канада от грък. Сам Панопулос искал да разнообрази менюто на пицарията си и да предложи нещо уникално, което не може да се открие във всяко заведение. Така се родила идеята за пица Хавай – екзотика, съчетаваща традиционните моцарела и босилек с ананас.

Тази комбинация много бързо добила популярност и била колкото харесвана, толкова и отхвърлена.

С това ще приключим тази статия. Споделете ни в коментарите коя е любимата Ви пица или изберете любимия си вкус и поръчайте за дома на телефон:  0890 210 200.

2 thoughts on Три интересни факта за пицата

  • Мартина Георгиева14.12.2022 at 13:54

    Интересни неща научих от тази статия. Една от любимите ми храни е именно пицата, а пица Маргарита определено ми е в топ 3. С удоволстие поръчвам любимите си вкусове от Casa Felice.

    Reply
  • Мирослав Борисов13.01.2023 at 9:27

    Много интересна статия. Обожавам пица и редовно си поръчвам от Casa Felice. Пиците им са страхотни, винаги поръчките им идват на време и са топли. Препоръчвам Casa Felice на всеки, който обича пица и не само всичките им ястия са страхотни!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button